Lacustris

Nijmeegse Studenten Schaats- en Skeelervereniging

Informatie ijsbaan First Races

Het adres van de ijsbaan is: Van Rosenburgweg 2, 6537 TM Nijmegen.
Bij de ijsbaan zijn mogelijkheden om tegen een laag tarief te parkeren. Voor €3,10 kun je bij de receptie of in Café Pierre een uitrijkaart kopen die geldig is voor 24 uur.
Daarnaast is de ijsbaan goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het NS-station Nijmegen Dukenburg ligt naast het Triavium. Er gaan ook meerdere keren per uur bussen vanaf het centraal station Nijmegen naar Nijmegen Dukenburg.

Het Triavium... Tja, het is en blijft een apart ijsbaantje. De lengte van 333 meter kan wellicht voor enige verwarring zorgen. Om deze verwarring bij jullie weg te nemen is hieronder een plaatje van de baanindeling te zien.

Let op! De inrijbaan is erg smal. Om gevaarlijke situaties te voorkomen mag je alleen rechtop schaatsen op de inrijbaan. (Harder) inrijden is in verband met de veiligheid helaas verboden. Houd hier dus rekening mee tijdens je warming-up. Zorg dat je niet te vroeg op het ijs staat, hierdoor koel je alleen maar af!

Warming-up
Inlopen en oefeningen doen kan beneden rond de ijshockeybaan.

Fietsen opstellen
Neem je je fiets mee, zet die dan op het middenterrein, in de bocht langs de funbaan. Zo heeft niemand er last van. Deze plek wordt met bordjes aangegeven.