Lacustris

Nijmeegse Studenten Schaats- en Skeelervereniging

Wedstrijdverslag BGP wedstrijd 3

Wedstrijdverslag van Geke.


De derde bgp-wedstrijd werd al weer ruim een week verreden, maar het wedstrijdverslag hielden jullie nog te goed!


Al voor de start bleek dat er geen heel groot deelnemersveld was deze avond, maar mensen in mooi rode kleding waren goed vertegenwoordigd! Uiteraard begon de wedstrijd met de 500 meters. Alle ogen waren uiteraard gericht op de nieuwe 500-meter koningin van de vereniging: Merel, die de afgelopen wedstrijden weer megahard had geschaatst (47.0!). Vandaag zat er een mooie 48.0 in waardoor ze zeker nog op haar troon mag blijven


Ook Justine, Geke en Kai deden hun best op de 500. Niemand reed een pr, maar ‘we hebben wel ons best gedaan’. Op de 1000m mochten Justine en Geke battelen. Om de een of andere reen besloot Geke na 80 meter dat ze genoeg had geschaatst en ging ze even op het ijs liggen. Game over dus. Justine liet zich niet van de wijs brengen door deze afleidingsmanoeuvre en reed naar een nette tijd. Merel eindigde op een nette 2e plaats in dit veld.


Kai vond 1000 meter niet genoeg en besloot zijn pr op de 3000m aan te vallen, en met succes! Hij reed maar liefst 3 seconden van zijn tijd af, en heeft de nieuwe lat voor zichzelf nu gelegd op 5.08.63. Volgende keer dat hij weer een poging tot verbetering doet komen we uiteraard met z’n allen aanmoedigen.