Lacustris

Nijmeegse Studenten Schaats- en Skeelervereniging

Lacustrianen en de coronacrisis - deel 2

Lacustrianen trekken er op verschillende manieren opuit om fit te blijven. Lees hier hoe ze skeelerend, hardlopend en fietsend de zomer ingaan.

Op en neer naar Arnhem


Door Paula


Tijdens koningsdag heb ik een skeelertocht van 45.9km afgelegd. Ik ben via de snelfietsroute richting Arnhem (het Rijnwaalpad) geskeelerd en heb 2 rondjes van de 10km skeelerronde door park Lingezegen gereden. In dit park liggen 2 prachtige skeelerroutes van 7km en 10km, die zeker aan te raden zijn! In het eerste deel van mijn skeelertocht heb ik een vlog bijgehouden die te zien was op de Lacustris instagram (en nog steeds op mijn eigen insta). Dit was echt hilarisch omdat ik nog nooit eerder gevlogd had en ik kon mijn eigen Limburgse accent een aantal keer goed terugluisteren. Tijdens de tocht trotseerde ik de brug ‘de Oversteek’, kwam ik Iris tegen op de fiets en Petra en Arthur op de skeelers, skeelerde ik langs mooie natuurgebieden en interessante weetjes over archeologie en de 2e wereldoorlog, kreeg ik flashbacks naar een valpartij uit een eerdere tocht en heb ik veel diertjes gespot (koeien, schapen, zwanen, eendjes, hondjes etc.). Conclusie een prachtige tocht, mooi weer en schattige baby diertjesHardlopen in crisistijd

Door Esther

Wat moeten we nu in de Coronatijd nu we niet meer samen mogen trainen? Ik heb mijn hardloopschoenen maar weer uit de kast getrokken en samen met een paar andere vrienden op gepaste afstand (nouja als dat lukt dan) gaan trainen. Online staan er allemaal mooie wedstrijdroutes van afgelopen jaren die je kunt inladen op fancy hardloophorloges. Gelukkig kunnen mijn hardloopmaatjes navigeren want als ik het moet doen dan waren we binnen no-time tot ultra-ultra marathonners getransformeerd. De echte idiote routes sla ik over hoor, 1x die duivelsberg op heb ik het wel gezien dat hoeft van mij niet zo nodig 4x. Ohja ideaal voor de triathlonners onder ons, als je eindigt met je hardlooprondje in de Ooijpolder kun je er rustig een duikje aan vast plakken, werkt ook goed tegen tomatenhoofden.