Lacustris

Nijmeegse Studenten Schaats- en Skeelervereniging

Wedstrijdverslag: NSK Marathon 2018

Het marathonpeloton maakt zich momenteel op voor een paar mooie wedstrijden op natuurijs, maar ook afgelopen weekend kende een mooie wedstrijd. Op het kunstijs van IJssportcentrum Eindhoven werd er namelijk in barre omstandigheden gestreden om de titel Nederlands Studentenkampioen(e) Marathonschaatsen.

Waar veel SSV's de wedstrijd lieten schieten, was Lacustris natuurlijk gewoon goed vertegenwoordigd van de partij. Een beetje kou schrikt ons niet af! Bij simpelweg deelnemen aan de wedstrijd bleef het ook niet, in meerdere categorieën was het namelijk Lacustris die (mede) de wedstrijd maakte. En met succes, want met een gouden en twee zilveren plakken was Lacustris één van de grootverdieners. De toppers in kwestie waren Manon Gremmen, Tom Koster en Jesse Claassen. Manon legde het complete peloton van de Dames A op de pijnbank met haar scherpe demarrages en wist uiteindelijk knap solo over de streep te komen. 


'Waar blijven jullie nou?": Manon had genoeg tijd om eens rustig achterom te kijken.

Bij de Heren D wist Tom nog dicht bij de eerste plek te komen, maar moest in de sprint helaas zijn meerdere erkennen in Isisiaan en thuisrijder Marco Bouman. 


Een trotse Tom op het podium!

Jesse reed een sterke wedstrijd en lag door een late uitvalpoging in zeer succesvolle positie in de finale van de Heren B, maar zag in de allerlaatste meters nog nét een andere schaats voor de zijne over de finish komen. Wederom was het een Isisiaan die de winst greep.


Jesse maakte op de streep al een diepe buiging voor de winnaar.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Mark Reessink en Pelle Hoek, die weliswaar niet in de prijzen zijn gevallen maar minstens net zo hard gestreden hebben. De wedstrijd van de Heren B werd gekenmerkt door vele tempoversnellingen, wat diesel Mark net te veel werd. Een verwoede achtervolgingspoging was helaas niet voldoende om weer terug te keren in het peloton, maar was wel kenmerkend voor de onveranderbare strijdlust van Mark. In het peloton van de Heren A zag Pelle zich omringd door rijders uit het beloftepeloton, waaronder vijf man uit het team van Port of Amsterdam/SKITS. In samenwerking met IJzersterk en ELS probeerde Pelle de overmacht van SKITS tegen te werken, maar de Amsterdammers speelden hun kaarten perfect uit en wisten de clean sweep te pakken. Pelle eindigde op een verdienstelijke 7e plek, als beste niet-belofterijder.


Mark (b) en Pelle (o) in actie.