Lacustris

Nijmeegse Studenten Schaats- en Skeelervereniging

Wedstrijdverslag Skeuveltoernooi

Geschreven door: Camiel

Wie februari zegt, zegt het Skeuveltoernooi. Een tweedaags festijn van schaatsen en gezelligheid, op en om de snelle baan van Enschede. Ook dit jaar maakte een grote Lacustris-delegatie de reis naar Twente, niet gehinderd door trauma's van het Siberisch verlopen winterkamp eerder dit seizoen.

Al gauw bleek dat veel deelnemers goed in vorm waren op dit punt in het seizoen. De scherven van gesneuvelde PR's vlogen in het rond, en in het enigszins complex opgezette prijzencircus werd volop meegedongen naar Smartbags en bakken Johma-salade.

Er zou overnacht worden in de welbekende blokhutten op de campus, maar een misverstand gooide roet in het eten: er waren twee roeiverenigingen ingekwartierd in de hut die voor Lacustris, IJzersterk en Softijs bedoeld was... Waar dit eerst tot enig leedvermaak bij ELS en Isis leidde (die wél gewoon in hun blokhut konden), lachte Lacustris toch het laatst toen de commissie in allerijl een hotel voor ons regelde. Chapeau!

De successen van de eerste wedstrijddag werden gevierd met een feestje in de Boortoren, gehuurd van de plaatselijke hockeyclub, die ook de barploeg leverde. De traditioneel Groningse sport "barklunen" werd deze avond met succes naar Enschede geëxporteerd; een gemengd team van een IJzersterker, een Skitser en een Lacustriaan haalde de finale, maar dolf uiteindelijk toch het onderspit tegen de hockeyers achter de bar.

Dit gênante moment voor de schaatssport was de volgende ochtend, tijdens het collectief uitbrakken in het sportcentrum, alweer bijna vergeten. En anders zorgden de spectaculaire beelden uit Pyeongchang daar wel voor: diep onder de indruk keken we met z'n allen naar "boze kat" Nao Kodaira, die naar goud op de 500 meter scheurde in een tijd waar wij slechts van kunnen dromen.

De resultaten van de zondag waren gemengd. Bij de één hakte de kater erin, bij de ander zorgde deze juist voor een wonderbaarlijke versnelling ten opzichte van de zaterdag – wat tot enige discussie leidde over deze onconventionele vorm van wedstrijdvoorbereiding. Hoe dan ook kon studerend-schaatsend Nederland terugkijken op een geslaagd weekend... en vooruit naar de mooie affiches die in het seizoensslot nog op de kalender staan: het NSK Marathon, het SoftELS IUT in Thialf en onze eigen Final Races!

En mocht je je nou afvragen, kleurde dat podium nog een beetje rood? Jazeker! Bij de dames allround A werd Ellen derde. Iris Smokers bemachtigde het zilver bij allround B, Onze heren deden het ook niet onverdienstelijk: Pelle kreeg het brons omgehangen bij de heren allround A en Jesse had goud bij allround B.