Lacustris

Nijmeegse Studenten Schaats- en Skeelervereniging

Softels IUT

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Hét IUT waar iedereen altijd zo graag mee aan wil doen, want schaatsen op snel ijs, wie wil dat nou niet? Na eerst even te voelen hoe natuurijs ook alweer voelde, moesten de schaatsen nog snel geslepen worden om even écht snel ijs te voelen: in Thialf. Na daar een hele dagtaak aan te hebben (in ieder geval ik), moesten we ook nog eens een * eind rijden. Maar, we hebben alles over voor een leuke wedstrijd! En ik zal alvast wat verklappen: dat was het zéker. Na dat hele eind hebben we nog even kunnen genieten van Melissa Wijfje, Hein Ottenspeer en zagen we Svennie en Ireen nog even shinen (niet op het ijs helaas). Daarna was het onze beurt! Wij gingen hen wel even laten zien wat wij kunnen muwhaha. Dus nadat de omroepster al vaker had omgeroepen dat de wedstrijd nu echt moest gaan beginnen, is iedereen gaan inlopen en zijn we gaan inrijden. De wedstrijd begon met de heren C en dames C, waar er maar liefst twee Lacustrianen aan de start voor stonden. Je zal ze misschien niet gelijk herkennen, want de een heeft nog een identiteitscrisis en loopt af en toe in een groen pakkie rond, de ander.. tja die heeft een heerlijk lelijk pakje (zie foto) aan. Maar dat zegt niet dat deze pakkies niet goed rijden! Want Tom heeft een super mooi PR gereden van 50,57 wat maar liefst 2 seconden eraf is van het PR dat hij twee weken geleden in Enschede heeft gereden!! Camiel baalde wat meer, maar desondanks heeft hij wel weer meer ervaring op het mooie ijs in Thialf.


Tom in actie in zijn retro-pak

Nadat de dames en heren C de 500 hebben gereden, begon de 500 voor de dames en heren A & B. Allemaal bij elkaar! Om te beginnen met Justine, Laura en Eline die alledrie een mooi PR neerzetten en waar ze alle drie natuurlijk ook hartstikke blij mee waren! Dit leverde ook weer leuke punten op voor de PR-bokaal. Hierna was de eer aan Merel die een dik PR van een halve seconde reed. Iris Smokers reed voor het eerst dit seizoen weer in de 45 seconden, en ook bij Mark en Anouk ging het heel erg goed: beide een dik PR! De leden van de baanselectie – Manon, Ellen, Bart, Finn, Ole en Jesse- reden ook heel verdienstelijk, wat voor Finn en Ole resulteerde in mooie PR’s en voor Ellen in een derde tijd bij de dames A.


Anouk aan de start van haar 500m PR

Hierna mochten de heren C weer een sprintnummertje neer gaan zetten. Dit keer de 1000 meter. Doordat ze het ijs al gevoeld hadden en ervaring hadden met hoe snel de omroepster je bij de start wilde hebben, stonden daar onze twee heren blakend van zelfvertrouwen voor het volgende nummer! En ook dit ging weer vliegensvlug. Tom met weer een dik PR van maar liefst 6 (!!) seconden, zette weer een prachtige tijd neer. Hiermee eindigde hij zelfs op een derde plek op het podium voor de heren C. Voor Camiel was het weer niet wat hij zou willen, maar desondanks stond hij toch weer mooi op het ijs!


De 1500 meter.. voor mij echt een killingafstand en volgens mij geld dat voor meer schaatsters. Hoe je die afstand nou precies moet rijden.. daar kan niemand echt antwoord op geven. Maar goed, het is eigenlijk best een leuke afstand en als je weet dat je die in Thialf mag rijden, is het helemaal leuk. Dus met een goed gevoel van de vorige afstand begon Eline aan haar wedstrijd. En met een tijd van 2:35,81 was ze heeeeel blij (zie foto) aangezien dit weer een dik PR is ten opzichte van twee weken geleden. Laura en Justine moesten daarna... tegen elkaar, het enige wat zij dachten was: dit moet ik ook kunnen!! En ja, dat deden ze ook. Beiden met een PR van 2.35,89 (Laura) en 2.37,55 (Justine) waren zij ook hartstikke blij.


Hierna was het de beurt aan Merel en ook zij zette een hele nette tijd neer. Iris Smokers reed ook een nette tijd, maar met een slotronde die 0.6 seconde sneller was dan de ronde ervoor moet dit nog veel harder kunnen. Dat belooft wat voor het Final Races IUT! Daarna was de beurt aan Anouk en de dames van de baanselectie. Anouk reed in 2.13,40 naar een mooi PR en voor Manon en Ellen verscheen er een mooie seizoenstijd op de klok. Met deze resultaten veroverden zij zelfs een tweede en derde plaats in het klassement bij de dames A!

Als laatste mochten de snelle heren van Lacustris naar de start en ook bij hen ging het heel erg goed. Mark reed een dik PR: 2.10,12, 3(!) seconden van zijn oude tijd. De broers Ole en Finn reden beide een PR van ruim een seconde, en ook Bart reed een prima race. Helaas zat er voor hen net geen podiumplaats in.

Al met al was het een avond waarop iedereen heeft kunnen genieten van het heerlijke ijs op Thialf en tevreden terug kan kijken op een overweldigende regen aan PR’s!